Digitale transformatie

De afgelopen decennia hebben ons leven totaal veranderd. Waar in 1998 (bijna) niemand een mobiele telefoon had, staan wij nu met gemiddeld drie producten continu in verbinden met anderen.

Achtergrond

Niet alleen ons privéleven wordt hierdoor beïnvloedt, ook het werkveld gaat steeds digitaler. Dit hebben wij de afgelopen tijd kunnen merken door de gevolgen van het coronavirus, waardoor wij opeens afhankelijk worden van digitale mogelijkheden. Wij en de klant vragen om online en mobiele oplossingen. Het liefst snel en ook nog interactief. De ontwikkeling van een digitale mindset is hierdoor van cruciaal belang.

Mastermind

Een succesvolle transformatie naar digitaal? Daar is een sterke visie en cultuur voor nodig. Samen met jou zetten wij de digitale stip op de horizon en realiseren wij de verandering die nodig is voor deze nieuwe (Master)mindset.

Wij staan met onze poten in de klei, stemmen ons plan voortdurend af op de realiteit en zijn pas tevreden als het resultaat ook daadwerkelijk is behaald. Wij zijn kritisch, maar met gevoel voor mensen. Wij praten niet over, maar met mensen en houden een spiegel voor aan het hoger management.

Willen jullie echt veranderen?! Samen werken wij aan deze nieuwe werkwijze of visie, met passie voor resultaat.

Team Digital

De wereld is in de ban van COVID-19. Van de ene op de andere dag organiseren we massaal alles vanuit huis en online. Nooit heeft de digitale transformatie zo’n boost gekregen als door deze non-digitale aanjager van buitenaf.  Organisaties staan voor een nieuw tijdperk, het tijdperk van de hybride dienstverlening in de anderhalve meter samenleving. 

Het digitale transformatie Team van Mastermind helpt organisaties bij het effectief inrichten, succesvol inzetten en structureel borgen van digitale dienstverlening door de hele organisatie heen. Onze visie op digitale transformatie is dat deze rust op 3 belangrijke thema’s; De klant, de operatie en medewerker. 

We verbeteren de online dienstverlening naar klanten door beter Customer eXperience Management en verhoogd inzicht in essentiële klantinformatie (KYC)Met onze jarenlange ervaring op het gebied van IT ondersteunen we organisaties in het stroomlijnen en inzichtelijk maken van het IT-landschap en de processen. Daarnaast helpen we medewerkers het allerbeste te halen uit hun digitale werkplek door training en ondersteuning bij de benodigde veranderingen. 

Mastermind consultants hebben jarenlange ervaring in diverse sectoren bij het begeleiden van de digitale transformatie van uiteenlopende organisaties. Zij hebben kennis over de nieuwste technologieën en de vaardigheid deze in te zetten in een onderscheidende klantbeleving en zijn in staat organisaties te begeleiden bij de benodigde veranderingen om digitaal succesvol te worden en blijven!  

Onze consultants hebben de unieke combinatie van topsportmentaliteit, kennis en kunde en wendbaarheid en zijn daarnaast empathisch en echte teamspelers. Ze hebben een sportieve passie om te winnen en stoppen niet voordat zhun doelen hebben bereikt. Daarin zit ons onderscheidend vermogen: ‘waar anderen stoppen, gaan wij door’, ‘waar anderen over praten, doen wij’. Soms confronterend, maar altijd met respect, humor en…. passie. 

Ook werken voor Team Digital van Mastermind? Of wilt u weten wat Team Digital van Mastermind voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Emma Engbers of een van de andere teamleden. 

 Wil jij weten hoe je in een veranderde digitale wereld de klant optimaal kan bedienen? Wil jij weten hoe jij een ultieme klantbeleving kan creëren?

 Wil jij weten wat je er voor nodig hebt om een digitale werkplek zo optimaal mogelijk in te richten?

Voorkom boetes en maak optimaal gebruik van data. Hoe goed kent u uw klant?