Kopje Koffie met . . . . !

Op onze website nemen wij je al geruime tijd mee in wat wij doen binnen Mastermind. Maar wie zit er achter die verhalen? In deze reeks ‘Kopje Koffie met’ maak je kennis met onze medewerkers onder het genot van een kopje koffie, wie zij zijn en wat zij doen.

Deze week:

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Het liefst een goede Cappuccino, maar een gewone zwarte koffie mag ook.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt.
Hi! Mijn naam is Annerie Veldsema, 24 jaar en woonachtig in het prachtige Utrecht. In mijn vrije tijd mag ik graag een rondje mountainbiken of een heerlijk wijntje drinken op het terras.

 Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen.
Het allerleukste aan consultant zijn vind ik het werken met zoveel verschillende mensen en de grootste en mooiste uitdaging vind ik daarbij om mensen in hun kracht te zetten. Daar krijg ik namelijk energie van. Het in hun kracht zetten van mensen is ook iets wat Mastermind uniek maakt en wat voor mij de doorslag gaf om hier te gaan werken. Mastermind kijkt naar mij, mijn talenten en ambities en dit zorgt dat ik mij volop kan ontwikkelen.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Mijn specialisme binnen Mastermind (en op opdracht) is Business Implementatie. Momenteel houd ik mij bezig met een opdracht bij een klantenservice center waar veel verschillende veranderingen doorgevoerd worden. Mijn opdracht is om dit zo goed mogelijk te implementeren zodat de verandering een duurzaam resultaat gaat behalen. Ik krijg de meeste energie van projecten en/of opdrachten waarbij je niet alleen kijkt hoe je de meeste waarde toevoegt voor de klant, maar ook hoe je het meeste waarde kan toevoegen voor je medewerker. Want gelukkige medewerkers, creëert gelukkige klanten.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Trots ben ik op de resultaten bij de implementatie van Office365 bij een grote Nederlandse bank. Direct na mijn start bij Mastermind ben ik aan de slag gegaan met een groot en uniek project binnen de bancaire wereld. Zij zijn volop bezig met een draai naar digitaal, wat inhoudt dat verschillende werkwijzen gedigitaliseerd worden doormiddel van nieuwe systemen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens dit project heb ik zorggedragen voor de adoptie van de digitale systemen. Het belangrijkste hierin was niet de uitleg over het systeem, maar het vertrouwen geven aan de medewerkers om met deze systemen aan de slag te gaan. Door de focus op dit vertrouwen te leggen, het menselijke aspect van veranderen, groeide de adoptie van het systeem uit tot een succes!

Wat is jouw lievelingsquote?
“Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent.”

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Vergeet nooit iedere stap van de verandering uit te leggen en focus daarbij op de waarom. Jij kan misschien begrijpen waarom iets bijvoorbeeld niet groen maar rood moet zijn, maar als jij dit niet uitlegt aan de gebruiker zal deze nooit begrijpen waarom dit zo moet. Dit zorgt voor veel weerstand. Zeg nou zelf, als jij groen een mooiere kleur vindt, maar het wordt toch rood, dan wil je ook weten waarom ;).