Kopje Koffie met . . . . !

Op onze website nemen wij je al geruime tijd mee in wat wij doen binnen Mastermind. Maar wie zit er achter die verhalen? In deze reeks ‘Kopje Koffie met’ maak je kennis met onze medewerkers onder het genot van een kopje koffie, wie zij zijn en wat zij doen.

Deze maand:

Allard Vernooij18 maart 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Dit is misschien een beetje vloeken in de kerk, zeker gezien de titel, maar ik drink geen koffie.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt
Mijn naam is Allard ik ben 32 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Breda,  één van de leukste steden van Nederland. Ik loop graag in het bos met mijn hond, houd erg van spelletjes en van een drankje op zijn tijd met vrienden.

Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen
De mogelijkheid om kennis te maken met diverse klantomgevingen, onderwerpen en mensen gaf voor mij de doorslag om voor Mastermind te kiezen. Door een goede, intensieve begeleiding heb ik al enorm veel leuke, uitdagende opdrachten mogen uitvoeren en ben ik als professional flink gegroeid.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Mijn specialisme binnen Mastermind (en op opdracht) is toch wel MiFID II geworden. Sinds ik opdrachten in de bancaire sector ben gaan doen is dit onderwerp continu bij me teruggekomen en dan leer je er ontzettend veel over. Daarnaast ben ik goed in het vertalen van een brede context naar concrete acties (het plat slaan van een uitgebreid verhaal). Hier haal ik ook veel energie uit, ik vind het leuk om met een onderwerp aan de slag te gaan die al een tijdje ligt en deze dan in korte tijd met een concreet en uitvoerbaar actieplan te komen.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Ik ben het meest trots op de eerste opdracht die ik heb uitgevoerd bij Mastermind. Een grote pensioenuitvoerder had een ingrijpende beslissing genomen om afscheid te nemen van een aantal klanten, dit was een uniek moment in de pensioensector. Ik ben als PMO aangehaakt bij dit programma en heb in korte tijd enorm veel mogen leren over projectmanagement en project financiën. Deze bijna onmogelijke opdracht hebben wij in slechts 1,5 jaar tijd uitgevoerd, met behoud van een fijne werksfeer en omgeving.

Wat is jouw lievelingsquote?
Ik ben niet zo van de quotes, maar dat zal iets zijn in de trend van ‘gebruik je gezond boerenverstand en ga niet klakkeloos af op wat er al is’

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Ga meerdere keren terug naar het beginpunt. Complexe oplossingen bestaan vaak uit meerdere vervolgstappen, het is belangrijk om te toetsen of alle vervolgstappen nog steeds aansluiten bij het initiële probleem of risico. Zeker bij problemen die wat langer liggen, zie ik vaak dat er veel randzaken bij de oplossing zijn gekomen, die veel tijd of geld kosten maar eigenlijk niks meer bijdragen aan het verkleinen van het originele probleem of risico.

Annerie Veldsema12 februari 2021

Voordat we beginnen: hoe drink jij je koffie het liefst?
Het liefst een goede Cappuccino, maar een gewone zwarte koffie mag ook.

Vertel iets over jezelf, wie je bent en wat je leuk vindt.
Hi! Mijn naam is Annerie Veldsema, 24 jaar en woonachtig in het prachtige Utrecht. In mijn vrije tijd mag ik graag een rondje mountainbiken of een heerlijk wijntje drinken op het terras.

 Wat voor jou de doorslag gaf om voor Mastermind en Consultancy te kiezen.
Het allerleukste aan consultant zijn vind ik het werken met zoveel verschillende mensen en de grootste en mooiste uitdaging vind ik daarbij om mensen in hun kracht te zetten. Daar krijg ik namelijk energie van. Het in hun kracht zetten van mensen is ook iets wat Mastermind uniek maakt en wat voor mij de doorslag gaf om hier te gaan werken. Mastermind kijkt naar mij, mijn talenten en ambities en dit zorgt dat ik mij volop kan ontwikkelen.

Wat is jouw specialisme binnen Mastermind en waar houd jij je momenteel mee bezig?
Mijn specialisme binnen Mastermind (en op opdracht) is Business Implementatie. Momenteel houd ik mij bezig met een opdracht bij een klantenservice center waar veel verschillende veranderingen doorgevoerd worden. Mijn opdracht is om dit zo goed mogelijk te implementeren zodat de verandering een duurzaam resultaat gaat behalen. Ik krijg de meeste energie van projecten en/of opdrachten waarbij je niet alleen kijkt hoe je de meeste waarde toevoegt voor de klant, maar ook hoe je het meeste waarde kan toevoegen voor je medewerker. Want gelukkige medewerkers, creëert gelukkige klanten.

Op welk project uit het verleden ben je het meest trots en waarom?
Trots ben ik op de resultaten bij de implementatie van Office365 bij een grote Nederlandse bank. Direct na mijn start bij Mastermind ben ik aan de slag gegaan met een groot en uniek project binnen de bancaire wereld. Zij zijn volop bezig met een draai naar digitaal, wat inhoudt dat verschillende werkwijzen gedigitaliseerd worden doormiddel van nieuwe systemen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens dit project heb ik zorggedragen voor de adoptie van de digitale systemen. Het belangrijkste hierin was niet de uitleg over het systeem, maar het vertrouwen geven aan de medewerkers om met deze systemen aan de slag te gaan. Door de focus op dit vertrouwen te leggen, het menselijke aspect van veranderen, groeide de adoptie van het systeem uit tot een succes!

Wat is jouw lievelingsquote?
“Doe vandaag iets waar je morgen trots op bent.”

Welk (ongevraagd) advies zou je willen geven aan organisaties als het op de knelpunten die jij dagelijks tegenkomt of als het op jouw expertise en ervaring aankomt?
Vergeet nooit iedere stap van de verandering uit te leggen en focus daarbij op de waarom. Jij kan misschien begrijpen waarom iets bijvoorbeeld niet groen maar rood moet zijn, maar als jij dit niet uitlegt aan de gebruiker zal deze nooit begrijpen waarom dit zo moet. Dit zorgt voor veel weerstand. Zeg nou zelf, als jij groen een mooiere kleur vindt, maar het wordt toch rood, dan wil je ook weten waarom ;).