IT en informatiebeveiliging

IT en informatiebeveiliging
De laatste decennia is het gebruik van IT exponentieel toegenomen en wordt veel meer informatie ingewonnen en gebruikt. Wil je meer inzicht in de inrichting van je IT of de beveiliging van je informatie verbeteren? Wij kunnen je hierbij helpen!

Wat

De beveiliging van informatie, nu steeds meer gebruik gemaakt wordt van IT voor de levering van diensten en producten, vraagt steeds meer aandacht. Het ‘controleren’ van de juiste toegang tot informatie en het buiten houden van de onzichtbare dief (cybercrime) spelen hierin een steeds grotere rol. De IT ontwikkelt zich (dus) door en daarmee groeit de behoefte om het IT-landschap goed in te richten, de informatie te beveiligen en het geheel afdoende te beheersen. Voor de inrichting van beheersing van IT, en beveiliging van informatie, wordt veelal gewerkt met uitgangspunten voor Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid (BIV).

Hoe

Een beheerste en integere bedrijfsvoering begint bij het (ver)krijgen van inzicht. Op het gebied van IT en informatiebeveiliging kunnen wij adviseren over of onderzoek uitvoeren naar o.a.:

  • De inrichting van het IT-landschap
  • Het opstellen en implementeren van IT-beleid
  • Het volwassenheidsniveau van informatiebeveiliging (conform DNB)
  • Het gebruik van cloud applicaties (inclusief assessment)
  • De inrichting en uitvoering van IT risicomanagement
  • De robuustheid en toekomstbestendigheid van IT

Elke situatie en behoefte is uniek, wij stellen daarom bij elk verzoek een op maat gemaakte aanpak op en stemmen dit af met de opdrachtgever. Wil je eens met ons van gedachte wisselen over IT, informatie beveiliging of een hieraan gerelateerd onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Benieuwd naar de opdrachten die wij uitgevoerd hebben? Lees één van onze cases.

Contact

Huseyin Uyan
06 – 4211 3081

huseyin.uyan@mastermind.eu

Huseyin-Uyan