Datakwaliteitonderzoeken

datakwaliteit
Het is inmiddels een op zichzelf staand begrip geworden en niet meer weg te denken. Toch kan het (te) groot, complex of moeilijk te bevatten en toepasbaar zijn voor organisaties. Loopt u ook tegen deze uitdagingen aan?

Wat

Systemen waarmee organisaties werken, de administratieve gegevens (data) in deze systemen en de uitvoeringsprocessen worden steeds uitgebreider en complexer. Waar data eerder alleen een primair doel diende, dient data tegenwoordig diverse secundaire doelen die wellicht van groter belang zijn voor organisaties. Zodoende is data meer en meer een belangrijke bouwsteen geworden voor strategische besluitvorming en de doorontwikkeling van dienstverlening aan klanten, bijvoorbeeld in de vorm van klantreizen en nieuwe producten.

Dit resulteert in het (vaker) uitvoeren van (data)kwaliteitsonderzoeken om (meer) inzicht te krijgen in en/of zekerheid te krijgen over de juist- en volledigheid van data, de beheerste inrichting & uitvoering van processen en de inrichting, ontwikkeling en het beheer van IT. Naast de (derde) partij of persoon die de data aanlevert zijn dit onderwerpen die de kwaliteit van data beïnvloeden.

Hoe

Met betrekking tot data, datakwaliteit en onderzoeken kunnen wij diverse diensten uitvoeren. Hierbij een greep uit onze dienstverlening:

  • Opstellen beleid met betrekking tot data
  • Uitvoeren van datakwaliteitonderzoeken
  • Uitvoeren onderzoeken naar operationele inrichting en uitvoering van processen
  • Uitvoeren onderzoeken naar de inrichting, ontwikkeling en het beheer van IT
  • Uitvoeren onderzoeken naar de implementatie/conversie van data
  • Adviseren over controlewerkzaamheden
  • Begeleiden van en adviseren over onderzoeken door accountants, waarbij middels maatmensberekingen de juist- en volledigheid van data wordt vastgesteld

Elke situatie en behoefte is uniek, wij stellen daarom bij elk verzoek een op maat gemaakte aanpak op en stemmen dit af met de opdrachtgever. Wilt u eens met ons van gedachte wisselen over datakwaliteit, kwaliteit onderzoeken of hieraan gerelateerde onderwerpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Benieuwd naar de opdrachten die wij uitgevoerd hebben? Lees één van onze cases.

Contact

Huseyin Uyan
06 – 4211 3081

huseyin.uyan@mastermind.eu

Huseyin-Uyan