Digital MindshiftMarktverkenning nieuw pensioenadministratiesysteem

Opdracht

Een grote pensioenuitvoerder vroeg Mastermind om een grondige marktverkenning te doen naar een nieuw pensioenadministratiesysteem. De opdracht was expliciet om dit op basis van een integrale benadering te doen in plaats van een eenzijdige focus op systeemvervanging en pakketselectie.  Speciale aandacht werd gevraagd voor stakeholdermanagement omdat de organisatie daar zelf ook continue op vastloopt. Het uiteindelijke doel was : Een moderne duurzame uitvoeringsorganisatie ontwerpen met excellente dienstverlening tegen lage kosten.

Aanpak

Onze aanpak baseerden we op het  Mastermind Digitale Strategie Implementatie Model. Eerst analyseren  we de strategie en business visie van het pensioenfonds waarbij de klant bediening centraals staat. Deze vertalen we naar een business blueprint (soll), een herontwerp van de operationele en klantprocessen en de ICT-, product- en organisatie-inrichting.  Door een vergelijking met de huidige situatie (ist)  komen we tot een klant specifieke Digitale Roadmap waarlangs de organisatie op een beheerste manier de transformatie doorgaat. Hierbij houdt Mastermind rekening met alle mogelijke aspecten van een transformatie, van lange termijnstrategie tot operationele processen. We betrekken medewerkers en stakeholders in hun eigen taal en tempo bij de visie-vorming èn business implementatie.

Resultaat

Een digital mindshift en integrale visie op de toekomstige organisatie, klantbediening, productmodel en IT-inrichting en operationele processen; Een nieuw target operation model met uitgewerkte keuzes op de dimensies klant, product, process, ICT, sourcing en HRM. Een business blueprint die resulteert in:

  • 30% operationele kostenreductie door procesdigitalisering; met een grote self-service component
  • reductie van de control- en risk management inspanningen
  • 25% kortere time-to-market (changes, producten, implementatie nieuwe klanten) naar 2-3 maanden

Contact

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:

Emma Engbers

+31 (0) 6 5267 0070
emma.engbers@mastermind.eu