AutomotiveVersnellen in de autobranche

Case Automotive

Opdracht

De autowereld weet doorgaans alles van het versnellen van de voertuigen. Geldt dit ook voor het versnellen van ontwikkelingen binnen jouw organisatie? De Automotivemarkt staat de komende 3 tot 5 jaar voor een aantal vraagstukken die ingrijpende wijzigingen tot gevolg hebben.

  • Data en digitaal: Hoe wil de klant zijn onderhoud regelen en auto aanschaffen? Wat kunnen we met klant- en voertuigdata? Welke mobiliteitsoplossingen bieden wij?
  • Elektrisch: Hoe houden we marge binnen Aftersales? Wat moet veranderen in het denkbeeld van de klant? Welke eisen stellen overheden met wet- en regelgeving?
  • Servicemodel: Hoe belangrijk is autobezit nog? Welke oplossingen vragen bedrijven voor hun wagenpark? Hoeveel fysieke dealervestigingen zijn nog nodig?

De antwoorden op deze vraagstukken leiden tot een verandering in verdienmodel. Voor zowel dealers, importeurs als leasebedrijven.

Aanpak

Innovatie en ontwikkeling vindt veelal plaats bij de OEM’s, gevestigd in het buitenland. Echter, het is belangrijk de plaatselijke markt klaar te maken voor de ingrijpende wijzigingen.

Denk aan het voorop lopen in online sales en datagebruik, het ontwikkelen van servicecomponenten, het verkleinen van de relatieve afstand en het verminderen van fysieke vestigingen.

Resultaat

Met ervaring in digitale transformatie, procesoptimalisatie, klantontwikkeling en risicomanagement helpt Mastermind jouw organisatie versnellen. Zodat je niet achter de feiten en zaken aanloopt, maar zelf aan het stuur zit. En vooruit gaat.

Met als resultaat

  • Rendement halen uit online sales en beschikbare data.
  • Verlagen aantal dealervestigingen met klant- en omzetbehoud.
  • Ketensamenwerking lease, insurance, importeur en dealer.
  • Risicomanagement en informatiebeveiliging.

Onze opdrachtgevers

Opdrachtgevers

Contact

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:

Jeroen Hop

+31 (0) 6 1125 2969
jeroen.hop@mastermind.eu