Lessen uit de antropologie [2]

om jouw digitale transformatie tot een succes te maken

door Emma Engbers en Kiki Collot d'Escury
juli 2021

‘Antropoloog gezocht’, een vacature die je in het bedrijfsleven niet snel zult tegenkomen. Want, wat is antropologie eigenlijk? En wat doet een antropoloog dan in het bedrijfsleven? Over de afgelopen jaren is er langzaam meer aandacht gekomen voor de toegevoegde waarde van antropologische inzichten in het bedrijfsleven. Een verandering waar wij als Organisatie antropologen graag aan bijdragen. In deze artikelen reeks delen wij onze ervaringen uit het bedrijfsleven en nemen wij jullie mee op onze ontdekkingsreis en zoektocht naar antwoorden op de vraag: hoe kunnen antropologische inzichten bijdragen aan het succesvol versnellen en digitalisering van het bedrijfsleven?

Les 2: Het toepassen van antropologische onderzoeksmethodes om jouw bedrijf digitaal te versnellen

Het kiezen van een digitale strategie die past bij jouw bedrijfscultuur:

Onderzoek laat zien dat slechts 16% van de digitale transformaties succesvol wordt geadopteerd door organisaties (Mckinsy 2018). Een belangrijke eerste stap voor het succesvol doorvoeren van een digitale transformatie is het kiezen van een digitale strategie die past bij jouw bedrijfscultuur. Maar hoe doe je dat? Ons mantra hiervoor is simpel en juist daarmee doeltreffend; observerenverbazenverbeteren. Een mantra geboren uit onze praktijkervaringen, waarmee wij organisaties helpen om mensen en processen te versnellen (lees hiervoor ook het artikel van onze collega Jeroen Bruijgoms), en versterkt door het toepassen van antropologische onderzoeksmethodes.

Het toepassen van participerende observatie:

Om dit verder toe te lichten grijpen we even terug naar het voorbeeld uit een vorig artikel. Een groot bedrijf met de wens om een nieuwe samenwerkingstool te implementeren. Het toepassen van participerende observatie had voor dit bedrijf sterk kunnen bijdragen aan de succesvolle implementatie van deze nieuwe tool. Participerende observatie is een antropologische onderzoeksmethode volledig gericht op het begrijpen van ‘het alledaagse leven van de ander’. In antropologie ook wel aangeduid als een Emic perspectief; wat gaat er in de ander om en waar loopt hij/zij van dag tot dag tegenaan. En dat kan je eigenlijk maar op één manier ontdekken, namelijk door gewoon mee te doen. Meelopen op de werkvloer en op die manier ervaren hoe werknemers samenwerken, welke technologie ze wel en niet gebruiken en wat dit in hun dagelijks werk voor hen betekent. Participerende observatie, gecombineerd met diepte-interviews en een brede cultuurscan, geeft je een compleet beeld van hoe je organisatie omgaat met technologische tools en hoe medewerkers samenwerken. Cruciaal als je een verandertraject in wilt gaan dat aansluit bij de bedrijfscultuur.

Verbazen en het perspectief van een buitenstaander:

Zijn we er dan? Het toepassen van antropologische onderzoeksmethodes is een goed middel om ervoor te zorgen dat de digitale transformatie goed aansluit bij jouw bedrijfscultuur. Dit is een grote en belangrijke eerste stap om als bedrijf een succesvolle digitale transformatie door te voeren. Maar uiteraard zijn er nog meer uitdagingen om je digitale transformatie tot een succes te maken. Lees daarover meer in een volgend artikel.

Emma-Engbers
Emma Engbers
Digitale Organisatie Antropoloog
06-5267 0070
Kiki-Collot-d'Escury
Kiki Collot d'Escury
Senior Consultant Change Management
06-2511 2981

Geef een antwoord