Aan het woord

Na het behalen van mijn Masterdiploma in Bordeaux was de tijd aangebroken voor mijn eerste ‘echte’ baan. Het vinden van een geschikte baan was alleen wat uitdagender dan gedacht, aangezien ik de typische millennial ben met erg hoge verwachtingen van een eerste (echte) baan. De baan moest namelijk niet alleen uitdagend en gevarieerd zijn, maar ook flexibele werktijden hebben en de ideale work-life balance bevatten. Bovendien moest de organisatie ook veel sociale evenementen organiseren.

Sinds 1 oktober 2018 werk ik bij Mastermind. Het is natuurlijk onrealistisch om te stellen dat al deze elementen dagelijks aanwezig zijn, maar wel in zo’n vorm dat ik kan zeggen dat ik erg goed op mijn plek zit bij Mastermind en veel voldoening haal uit mijn baan. Als consultant bij Mastermind deel ik graag mijn ervaringen.

Elke dag is anders
Mijn agenda is per dag verschillend. Ik werk in het team Strategie en Beleidsadvies, waarbij we in compacte teams opdrachten uitvoeren met betrekking tot risicomanagement, het adviseren van pensioenfondsen en het uitvoeren van onderzoeken. Daarnaast hebben consultants een gedeelde verantwoordelijkheid voor de groei en ontwikkeling van Mastermind. Zodoende werk ik niet alleen aan inhoudelijke opdrachten voor klanten, maar ben ik ook betrokken bij recruitment, marketing, sales, trainingen en het organiseren van evenementen. Deze combinatie maakt mijn werk gevarieerd, waardoor de baan leuk en uitdagend blijft.

Volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
In mijn tijd bij Mastermind heb ik mij sneller ontwikkeld dan ik van tevoren had gedacht. Door de intensieve persoonlijke begeleiding en diversiteit aan opdrachten faciliteert Mastermind een snelle ontwikkeling. Een illustrerend voorbeeld hiervan is dat ik in maart een masterclass aan een pensioenfondsbestuur heb gegeven, terwijl mijn kennis van pensioenen in oktober vrijwel nihil was. Daarnaast heeft Mastermind een trainingsprogramma waarin consultants worden getraind op zowel inhoud als adviesvaardigheden. Zo worden we getriggerd om continu te blijven ontwikkelen.

Warme organisatie
Ik ervaar Mastermind als een warme organisatie met weinig hiërarchie, wat een verademing is na werken in Frankrijk… De manier van communiceren is transparant en collega’s geven gevraagd en ongevraagd feedback. Aangezien de meeste consultants voornamelijk in een klantomgeving werken, is het van belang dat ze zich verbonden blijven voelen met de organisatie. Zo worden er veel sociale evenementen georganiseerd, met als hoogtepunt dat we met het hele bedrijf naar Frankrijk gaan voor het WK-vrouwenvoetbal.

Kortom, werken bij Mastermind voldoet aan mijn hoge eisen van een eerste baan en maakt een snelle ontwikkeling mogelijk. Tot nu toe een erg goede keuze voor een kickstart van mijn carrière!

In januari is Cindy begonnen bij Mastermind als business consultant en legal researcher. Voordat ze bij Mastermind begon was ze werkzaam binnen de juridische sector. Lees hieronder de ervaringen van Cindy tot nu toe.

Gevonden wat ik zocht
Na enige tijd gewerkt te hebben in de juridische sector was ik op zoek naar iets anders. Ik wilde graag meer op conceptniveau mogen meedenken, op managementniveau advies geven, het beste uit mijzelf halen en niet het minst belangrijke: mijn juridische kennis kunnen combineren met de kennis die ik dagelijks opdoe. Mastermind heeft mij geboden waar ik opzoek naar was.

Nooit uitgeleerd
En als je denkt dat je genoeg hebt geleerd tijdens je studies, herinnert Mastermind je eraan dat dit de werkelijke leerschool is, waar je nooit “uitgeleerd” bent. Zo investeert Mastermind graag in de ontwikkeling van haar medewerkers op alle vlakken. Hierdoor word ik extra getriggerd om te blijven groeien, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.   

Kennismaken met de pensioenwereld
In april ben ik als projectmanagementondersteuner (PMO) gestart bij een pensioenuitvoeringsorganisatie. In deze functie ondersteun ik de programmamanager, diverse lijnmanagers en ben ik nauw betrokken bij de uitvoering van de projecten. Een belangrijk onderdeel van het programma is de periodieke rapportage aan het dagelijks bestuur van het pensioenfonds.

Het starten bij de pensioenuitvoeringsorganisatie was toch wel een beetje spannend, aangezien de pensioensector onbekend terrein was voor mij. Maar “in het diepe gegooid” worden is niet de methode waar Mastermind in gelooft. Want ook in de klantomgeving houden mijn Mastermind collega’s en ik nauw contact met elkaar. Zo wordt regelmatig gepeild of alles goed gaat en sparren we samen over inhoudelijke onderwerpen. Bij een hulpvraag heb ik iedereen snel (telefonisch) te pakken. Dit, met het oog op een fijne opdracht voor mij en uiteraard een goede klantbediening!

Echt een team!
Ik heb het erg naar mijn zin bij Mastermind. Mede dankzij mijn leuke collega’s die mij iedere dag wat bijleren, en zich geroepen voelen mij uit te dagen om de beste te worden in mijn vak. Daarnaast betekent “teamwork” bij Mastermind echt teamwork. Altijd een team achter je hebben waar je op kan bouwen, waar je je ook bevindt, dat vind ik mooi aan dit bedrijf.